Ultima Ora

18:26 Ministrul Energiei, discuţii la Bruxelles despre CE Oltenia

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, anunţă, pe pagina de socializare, că a purtat discuţii, marţi la Bruxelles, cu comisarul european pentru Energie şi vicepreşedintele Comisiei Europene despre priorităţile României în sectorul energetic şi despre planurile de restructurare ale Complexului Energetic Oltenia şi Complexului Energetic Hunedoara.

„La întâlnirea de lucru pe care am avut-o cu Kadri Simon, comisarul european pentru Energie, am prezentat prioritățile României în sectorul energetic. De asemenea, am discutat despre modalitățile cele mai eficiente prin care putem folosi Planul Național de Redresare și Reziliență și Fondul de Modernizare pentru a avea energie verde, care să fie accesibilă și ieftină pentru toată lumea. Alte subiecte de interes, care au fost atinse, au făcut referire la folosirea gazelor naturale, domeniul nuclear și dezvoltarea producției energiei cu hidrogen” a transmis ministrul.

Ulterior, Virgil Popescu a notat că a discutat cu vicepreşeditele CE despre cele două companii, CE Oltenia şi CE Hunedoara.

„Astăzi am avut o întrevedere cu Margrethe Vestager, vicepreședinte executiv al Comisiei Europene si am discutat despre planurile de restructurare ale CEO și CEH, cu care mergem mai departe, dar vom continua dialogul, pentru a ajunge la forma finală. De asemenea, am discutat și despre găsirea celor mai bune soluții pentru a-i proteja pe cei de acolo, pentru a nu lăsa pe nimeni în urmă” a precizat Virgil Popescu.

Virgil Popescu s-a aflat, luni și marți, la Bruxelles pentru a discuta despre Pactul Verde European.

„România și-a asumat reducerea treptată e emisiilor de dioxid de carbon și face pași concreți în acest sens. Deja am stabilit coordonatele principale în vederea restructurării Complexului Energetic Oltenia și a celui de la Hunedoara, pentru că ne dorim ca industria producătoare de energie bazată cărbune să treacă etapizat către green energy, o energie sigură pentru sănătatea oamenilor și mult mai puțin costisitoare din punct de vedere economic” transmitea ministrul, înaintea plecării.

Comment here