Ultima Ora

18:26 Dosarul pensionărilor fictive. Alți patru medici, puși sub acuzare

Procurorii gorjeni au decis să extindă cercetările în dosarul pensionărilor fictive pe caz de boală. Încă patru medici- doi din cadrul DGASPC Gorj, un oftalmolog şi un medic de familie- au intrat în vizorul oamenilor legii și sunt puși sub acuzare.

„În data de 17.01.2024, procurorul a dispus extinderea actiunii penale cu privire la alți patru inculpați în cauză, în dosarul penal în care se fac cercetări cu privire la săvârșirea mai multor infracțiuni de corupție, după cum urmează:

  • 1. Inculpata C.A., având calitatea de medic în cadrul Serviciului de Evaluare Complexă a Persoanelor cu Handicap din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj, cu atribuții în domeniul analizării înscrisurilor medicale depuse de către solicitanții de certificate de încadrare în grad de handicap și de a întocmi referate și a formula propuneri către comisia de acordare a certificatelor menționate. Cu privire la aceasta, se fac cercetări privind săvârșirea infracţiunilor de luare de mită în formă continuată, faptă prevăzută de art. 289 alin 1 Cod penal cu aplicarea art. 35 Cod penal (2 acte materiale), trei infracțiuni de instigare la fals intelectual, prevăzute de art. 47 Cod penal raportat la art. 321 Cod penal și două infracțiuni de complicitate la înșelăciune, prevăzute de art. 48 Cod penal raportat la art. 244 alin. 1 si 2 Cod penal.
  • 2. Inculpatul S.N., având calitatea de medic în cadrul Serviciului de Evaluare Complexă a Persoanelor cu Handicap din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială si Protecția Copilului Gorj, cu atribuții în domeniul analizării înscrisurilor medicale depuse de către solicitanții de certificate de încadrare în grad de handicap și de a întocmi referate și a formula propuneri către comisia de acordare a certificatelor menționate, cercetat cu privire la săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată, faptă prevăzuta de art. 289 alin 1 Cod penal, cu aplicarea art. 35 Cod penal.
  • 3. Inculpatul G.T, având calitatea de medic oftamolog, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, fapte prevăzute de art. 289 alin 1 Cod penal și fals intelectual, faptă prevăzută de art. 321 Cod penal. 
  • 4. Inculpata G.E, având calitatea de medic de familie, cercetată pentru săvârșirea infracțiunii de fals intelectual, faptă prevăzută de art. 321 Cod penal.

Cu privire la cei patru inculpaţi mentionaţi mai sus, procurorul a dispus măsură preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 17.01.2024. Pentru efectuarea urmăririi penale în cauză, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj colaborează cu lucrători de poliție din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Gorj, Direcţiei Generale Anticorupţie Bucureşti Structura Centrală, Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judetului Gorj, Direcţiei de Operațiuni Speciale București şi Serviciului Judeţean de Operaţiuni Speciale Gorj” a comunicat Parchetul Județean Gorj.

Comment here