Ultima Ora

18:25 Medicul erou va fi cetățean de onoare al municipiului Piatra Neamț

Medicul Cătălin Denciu, care a suferit numeroase arsuri în timp ce încerca să-i salveze pe pacienții din secția ATI cuprinsă de flăcări, va primi titlul de cetățean de onoare al orașului Piatra Neamț. Decizia va fi luată în ședința extraordinară a consiliului local, programată luni.

Anunțul a fost făcut, pe Facebook, de primarul orașului Piatra Neamț, Andrei Carabelea. El a convocat o ședință extraordinară a legislativului local, pentru a oferi sprijin financiar familiilor victimelor tragediei de la secția ATI și pentru acordarea titlului de cetățean de onoare al orașului Piatra Neamț medicului Cătălin Denciu.

„Pe termen foarte scurt, vă anunț că am convocat de îndată o ședință extraordinară a Consiliului Local, în care voi propune, pe lângă sprijin financiar pentru familiile victimelor și pacienții și cadrele medicale care au nevoie, acordarea titlului de cetățean de onoare al Municipiului Piatra Neamț domnului doctor Cătălin Denciu, eroul nostru și al întregii țări. Este un gest mic pe care îl putem face în fața eroismului său care ne-a lăsat pe toți fără cuvinte. Căci de mulțumit nu îi vom putea mulțumi vreodată îndeajuns”, a anunțat primarul orașului Piatra Neamț, Andrei Carabelea.

Medicul Cătălin Denciu, rănit grav în urma incendiului care a izbucnit la Secția ATI a Spitalului Județean din Neamț, a fost transferat la un spital din Belgia. El a suferit numeroase arsuri după ce a intrat în secția cuprinsă de flăcări, încercând să-i salveze pe pacienții intubați.

Comment here