Ultima Ora

18:24 Care este starea doctoriţei paralizate temporar după rapel

Un medic vâlcean, vaccinat cu doza de rapel, a suferit o paralizie temporară facială, transmit reprezentanții Ministerului Sănătății. În prezent, starea doctoriței, de 32 de ani, este bună.

Ministerul Sănătății a fost informat, joi, de către reprezentanții Institutului Național de Sănătate Publică – Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile- despre o reacție adversă rară, respectiv paralizie temporară facială, după administrarea celei de a doua doze de vaccin BioNTech Pfizer (Comirnaty).

„În acest moment, pacienta se află într-o stare de sănătate bună, iar rezultatele analizelor nu arată modificări patologice”, spun reprezentanții MS.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, reacția adversă avută, potrivit prospectului vaccinului BioNTech Pfizer (Comirnaty), este una rară, care se manifestă și la alte tipuri de vaccinuri. Medicului vaccinat contra COVID i s-a făcut rău la 90 de minute după imunizarea cu cea de-a doua doză de ser.

Femeia a mers la spital, unde a rămas timp de două zile sub supravegherea colegilor ei medici, iar când s-a aflat în parametri normali a fost externată. Acasă, în timpul nopţii, i-au revenit stările de rău. Doctoriţa a revenit la spital şi apoi a plecat la Bucureşti, la solicitarea ei, unde a rămas şi internată. 

Comment here