Ultima Ora

18:23 Iohannis intră în competiţie pentru funcţia de secretar general al NATO 

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi, că a decis să intre în competiţie pentru funcţia de secretar general al NATO, argumentând că decizia are la bază performanţa României, experienţa acumulată pe parcursul celor două mandate de preşedinte al României, înţelegerea profundă a provocărilor cu care se confruntă NATO, Europa, şi în special regiunea noastră, şi angajamentul său ferm faţă de valorile şi obiectivele fundamentale ale NATO.

Anunţul preşedintelui Iohannis vine la puţin timp după apariţia informaţiei potrivit căreia România a notificat aliaţii din NATO că intenţionează să-l propună pe Klaus Iohannis pentru funcţia de secretar-general al Alianţei şi în contextul în care premierul olandez demisionar Mark Rutte beneficiază de o puternică susţinerea pentru a-i urma lui Jens Stoltenberg la şefia NATO.

„Am decis să intru în competiţie pentru funcţia de secretar general al NATO. Îmi asum această candidatură în numele României cu toată responsabilitatea, iar această decizie are la bază performanţa României, experienţa acumulată pe parcursul celor două mandate de Preşedinte al României, înţelegerea profundă a provocărilor cu care se confruntă NATO, Europa şi în special regiunea noastră, şi angajamentul meu ferm faţă de valorile şi obiectivele fundamentale ale NATO”, a subliniat preşedintele la finalul unei declaraţii în care a vorbit despre importanţa şi avantajele aderării României la NATO, în urmă cu 20 de ani.

Comments (2)

  1. Este o veste excelenta pentru Romania ca presedintele Klaus Iohannis a decis sa intre in cursa pentru functia de secretar general al NATO. Cu o vasta experienta in politica interna si cunoasterea profunda a problemelor cu care se confrunta alianta si Europa, presedintele Iohannis este fara indoiala o alegere excelenta pentru aceasta pozitie importanta. Astept cu nerabdare sa vad cum va conduce domnia sa Alianta Nord-Atlantica catre noi inalte obiective si valori fundamentale.

  2. Felicitari Presedintele Iohannis pentru decizia de a candida pentru functia de secretar general al NATO! Este o mandrie pentru noi, romanii, sa stim ca avem un lider cu experienta si cu o intelegere profunda a provocarilor cu care se confrunta NATO si Europa. Suntem siguri ca veti reprezenta cu succes Romania si veti contribui la promovarea valorilor si obiectivelor fundamentale ale Aliantei. Multumim pentru angajamentul ferm fata de securitatea si stabilitatea regiunii noastre!

Comment here