Ultima Ora

18:23 Al treilea val epidemic pune mari probleme Coreei de Sud

Coreea de Sud a înregistrat, duminică, alte 1.030 de cazuri de coronavirus de tip nou, un record ce arată dificultăţile cu care se confruntă Seulul în stăvilirea celui de-al treilea val epidemic al său, informează AFP potrivit Agerpres.

Această ţară a fost multă vreme dată drept model în gestionarea crizei sanitare, în special graţie unei strategii foarte avansate de testări şi monitorizare a persoanelor care au intrat în contact cu bolnavii de COVID-19, dar şi a unei bune respectări a restricţiilor de distanţare socială. Însă o escaladare epidemică la Seul şi în regiunea sa a surprins Coreea de Sud în ultimele săptămâni, iar preşedintele Moon Jae-in şi-a cerut scuze, într-un mesaj pe Facebook, cu privire la dificultăţile cu care se confruntă guvernul său în faţa acestui nou val.

Coreea de Sud a fost la începutul anului una dintre primele ţări lovite de pandemia născută în China, însă ea a reuşit aproape să scape de contaminări prin sistemul său de “monitorizare, testare, tratare”, fără a impune vreodată restricţiile dure din Europa sau din alte regiuni ale lumii.

Comment here