Ultima Ora

18:21 Programul de vizită, modificat la Spitalul Judeţean din cauza virozelor, gripei și rujeolei

Conducerea Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu a modificat programul de vizită din cauza numărului mare de pacienți cu viroze, gripă și rujeolă care s-a prezentat, în ultima perioadă, la unitatea medicală.

„Având în vedere numărul crescut de cazuri de viroze și gripe, precum și epidemia de rujeolă declarată la nivel national, conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, împreună cu medicul epidemiolog din cadrul unității, au decis modificarea programului de vizită al pacienților internați. Astfel, de mâine, 24.01.2024, pentru toate secțiile cu excepția secțiilor de terapie intensivă (ATI), programul de vizită va fi de luni până vineri, în intervalul orar 13:00-14:00, iar sâmbăta și duminica între 09:00-10:00 și 14:00-15:00.

Pentru secțiile de terapie intensivă (ATI), programul de vizită va fi de luni până duminică între orele 13:00-14:00. Durata vizitei va fi de maximum 15 minute, iar aparținătorii vor primi, cu titlu gratuit, echipament standard de protecție (mască, halat și botoși de unică folosință). De asemenea, la nivelul întregului spital este recomandată, atât personalului medical, cât și pacienților, purtarea măștii de protecție.

La Camera de Gardă Pediatrie se prezintă, zilnic, zeci de pacienți; de exemplu în garda din 22 ianuarie au fost 55 de prezentări, iar în weekend peste 65/gardă. Parte dintre pacienții care se prezintă la Camera de Gardă Pediatrie au nevoie și de internare continuă în Secția Pediatrie. De asemenea, au avut nevoie de internare și numeroși adulți diagnosticați cu gripă” a comunicat SJU Târgu-Jiu.

De la începutul anului și până în prezent, 45 de pacienți cu gripă (copii și adulți), 95 de pacienți cu pneumonie (copii și adulți) s-au internat în secțiile SJU Târgu Jiu. Cei mai afectați de gripă rămân copiii. Astăzi, de exemplu, în Secția Pediatrie sunt internați 7 pacienți cu gripă și 1 pacient cu coronavirus.

Comment here