Ultima Ora

18:16 Florin Cîţu: Ordonanţa privind decontarea navetei elevilor ar putea fi aprobată săptămâna viitoare

Ordonanţa privind decontarea navetei elevilor se află în procedură de avizare şi ar putea fi aprobată săptămâna viitoare, a anunţat premierul Florin Cîţu.

„Aceste decontări se vor face. Cred că este în avizare la unul dintre ministere. Nu ştiu dacă la Transporturi sau la Finanţe; era în procedura de avizare. Va fi aprobată imediat cum va ieşi din procedura de avizare. Va fi aprobată cel mai curând, sper să fie săptămâna viitoare. O aşteptam astăzi, nu au fost date avizele”, a explicat premierul, la finalul şedinţei de miercuri a guvernului.

Pe 5 martie, Ministerul Educaţiei a anunţat un proiect de ordonanţă în care este prevăzută asigurarea gratuităţii pentru elevii din învăţământul preuniversitar acreditat sau autorizat, cu vârsta de până la 26 de ani, la serviciile publice de transport local rutier, transport naval, transport cu metroul, precum şi transport feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a, pe tot parcursul anului calendaristic. Astfel, vor fi acordate în avans sumele de bani pentru transport, cu decontare în luna următoare pentru elevii care fac naveta, respectiv elevii care nu pot fi şcolarizaţi în localitatea de domiciliu.

„Elevilor li se decontează cheltuielile de transport între localitatea de domiciliu şi localitatea unde sunt şcolarizaţi, pe durata cursurilor şcolare, din bugetul Ministerului Educaţiei, prin unităţile de învăţământ unde sunt şcolarizaţi. Elevilor care locuiesc la internat sau în gazdă li se asigură decontarea sumei ce reprezintă contravaloarea a opt călătorii dus-întors pe semestru”, arată proiectul de ordonanţă.

Comment here