Ultima Ora

18:16 Alegerile prezidențiale, în septembrie. Proiectul de lege, adoptat de Senat

Senatul a votat, luni, proiectul de lege care ar permite organizarea alegerilor prezidențiale în luna septembrie, în condițiile în care, în prezent, scrutinul este programat să aibă loc în luna noiembrie. Ultimul vot, cel decisiv, va fi dat de Camera Deputaților.

Legea a trecut cu 76 de voturi pentru și 20 de voturi împotrivă. Comisia juridică a dat raport favorabil pe proiectul UDMR privind devansarea prezidențialelor, dar forma a fost modifică printr-un amendament al senatoarei Laura Mihaela Moagher, potrivit adevărul.ro.

„Ziua alegerilor este duminica. Alegerile au loc cu cel mult trei luni de zile anterior lunii în care ajunge la termen mandatul de președinte. Cu cel puțin 75 de zile înaintea zilei votării, Guvernul stabilește data alegerilor prin hotărâre”, este noul amendament.

Parlamentarii UDMR au depus, anul trecut în decembrie, un proiect de lege prin care se propune ca alegerile să aibă loc cu cel mult 90 de zile anterior datei în care ajunge la termen mandatul de preşedinte al României.

Comment here