Ultima Ora

18:14 Preluat cu ambulanţa de pe Otopeni. Arafat: Nu este corelat cu noul CORONAVIRUS

Un cetăţean israelian, care prezenta simptome de gripă, a fost preluat, sâmbătă, de serviciul de ambulanţă de pe Aeroportul Otopeni şi dus la Spitalul ”Matei Balş”. Pasagerul a vizitat, acum trei luni, China. Raef Arafat a declarat că nu există suspiciuni de infecţie cu coronavirus.

„Astăzi (sâmbătă – n.r.), 25 ianuarie, comandantul cursei Ryanair de pe ruta Tel Aviv -Bucureşti, a solicitat prezenţa unei echipe medicale la aterizare, ca urmare a faptului ca un pasager prezenta unele simptome de gripă. Aeronava a aterizat la ora 15.51 si, după intervenţia serviciului medical al aeroportului, pasagerul a fost preluat de o ambulanţă 112 şi transferat la Spitalul Matei Balş. Cetăţeanul israelian a vizitat China cu trei luni în urmă”, au anunţat reprezentanţii Companiei Naţionale de Aeroporturi Bucureşti.

De cetăţeanul israelian se va ocupa Serviciul Sanitar de Frontieră, din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică. La rândul său, Ministerul Sănătăţii a transmis că tânărul israelian a acuzat simptome gripale, însă nu este suspect de infecţie cu noul coronavirus, având în vedere că a călătorit în China, în urmă cu trei luni.

„Un cetăţean israelian, vârstă 23 ani, a aterizat pe Aeroportul «Henry Coandă» Otopeni acuzând simptome gripale. Un echipaj SABIF îl transportă la Institutul Naţional Matei Balş pentru asistenţă medicală de specialitate. Menţionăm că tânărul nu este suspect de infecţie cu noul coronavirus deoarece a călătorit în China în urma cu mult timp (cel puţin 3 luni)”, au precizat reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) Raed Arafat a declarat că nu există suspiciuni potrivit cărora cetăţeanul israelian ar fi infectat cu noul virus din China.

„Nu, a fost o alarmă falsă, în sensul în care persoana a fost în China acum 2-3 luni, nu acum. El acum vine din altă parte. Deci faptul că a fost acum 2-3 luni nu mai este motiv de alertare şi nu mai e nicio problemă”, a afirmat Raed Arafat.

Aeroportul Otopeni a luat măsuri pentru informarea publicului privind coronavirusul. Pasagerii cu simptome respiratorii care au călătorit în China sau în alte zone afectate de noul coronavirus sunt sfătuiţi să contacteze imediat serviciul medical al aeroportului şi să raporteze istoricul de călătorie. Numărul de cazuri confirmate de infecţie cu noul coronavirus din China a ajuns, sâmbătă, la 1.400 la nivel mondial, 1.396 dintre acestea fiind depistate în China.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here