Ultima Ora

18:14 Acţionarii Hidroelectrica au aprobat achiziţia Parcului Eolian Crucea

Adunarea Generală a Acţionarilor Hidroelectrica a aprobat, luni, tranzacţia de cumpărare a 100% din acţiuni, respectiv părţi sociale, deţinute de Steag GmbH şi Steag 2 Beteiligungs GmbH în societăţile Crucea Wind Farm S.A. şi Steag Energie Romania S.R.L. (perimetrul proiectului Arizona), se arată într-un comunicat al companiei transmis AGERPRES.

“Decizia luată astăzi de acţionariat face ca Hidroelectrica să devină prima companie de stat care marchează un M&A reuşit. Este un succes atât pentru statul român, cât şi pentru societate, un moment care schimbă perspectivele şi care demonstrează că atunci când există interes şi implicare companiile româneşti din energie pot fi cel puţin la fel de competitive pe zona de dezvoltare ca şi cele private. Achiziţia Parcului Eolian Crucea confirmă obiectivul pe care ni l-am asumat atunci când am pus pe masă strategia Hidroelectrica – acela de a diversifica portofoliul de producţie al companiei şi de a face energia verde o prioritate unică de dezvoltare”, a declarat Bogdan Badea, preşedintele Directoratului Hidroelectrica.

Potrivit sursei citate, Parcul Eolian Crucea a fost dezvoltat de Steag şi pus în funcţiune în anul 2014. Obiectivul este unul dintre cele mai moderne şi mai bine întreţinute parcuri eoliene terestre din România şi are o capacitate instalată de 108 MW.

În data de 23 decembrie 2020, Steag GmbH şi Societatea de Producere a Energiei Electrice în Hidrocentrale Hidroelectrica SA au semnat un acord privind vânzarea acţiunilor Steag în filialele româneşti Crucea Wind Farm S.A. şi Steag Energie Romania S.R.L către Hidroelectrica, în urma unui proces competitiv care a implicat atât ofertanţi locali, cât şi internaţionali.

Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie verde din România şi principalul furnizor de servicii tehnologice necesare în Sistemul Energetic Naţional, fiind o companie vitală pentru un sector strategic, cu implicaţii în siguranţa naţională. Compania exploatează, în prezent, 209 centrale, cu o putere instalată totală de 6.482 MW.

Comment here