Ultima Ora

18:13 Primul oraş medical din România

Wargha Enayati, fondatorul Regina Maria, a inaugurat, în zona de nord a Bucureştiului, primul oraş medical din România, un ansamblu de spitale, Enayati Medical City, investiţie de 60 milioane euro.

În 2015, Wargha Enayati, fondatorul Regina Maria, a vândut toate acţiunile la reţeaua privată, iar în 2018 a început această investiţie. Acum, aşteaptă restul de avize pentru spitalul de Geriatrie, care se va deschide într-o săptămână-două, iar spitalul de Oncologie la sfârşitul lunii martie.

”În zona de nord a Bucureştiului a fost ridicat un ansamblu de spitale, cu o capacitate totală de 300 de paturi, imagistică, săli de chirurgie, 18 paturi ATI, radioterapie, PET CT, medicină nucleară, centru de recuperare şi fizioterapie şi 60 de cabinete medicale, care acoperă toate specialităţile de la medicina de familie până la medicina integrativă”, a anunţat compania.

În ultimii 30 de ani, în România au fost construite doar 7 spitale de la zero iar, în Bucureşti, doar 4 spitale greenfield: Spitalul Euroclinic, construit în 2005 şi achiziţionat, în 2010, de Reţeaua Regina Maria, cu o suprafaţă de 4.000 mp; Spitalul Monza Centru Cardiovascular, cu o suprafaţă de 18.000 mp; Spitalul de Copii Victor Gomoiu, cu o suprafaţă de 19.300 mp (singura investiţie a statului) şi Enayati Medical City, cu o suprafaţă de 35.000 mp şi multiple funcţiuni spitaliceşti.

”Primul oraş medical din România, Enayati Medical City, a demonstrat că se poate face de la zero, repede şi corect infrastructura spitalicească performantă, care să servească în primul rând interesului public, în condiţii de maximă siguranţă atât medicală cât şi umană”, spun reprezentanţii companiei.

Investiţia s-a ridicat la 60 de milioane de euro şi a durat doi ani, de la faza de autorizaţie de construcţie, până la deschiderea propriu-zisă.

Enayati Medical City are: un spital de oncologie şi recuperare cu şase săli de operaţie şi 100 de paturi, din care 18 ATI şi chimiorerapie operat de Monza, buncăre pentru radioterapie, PETCT şi medicină nucleară operate de Neolife; un spital de recuperare şi geriatrie cu secţii de recuperare de scurtă durată, recuperare de lungă durată, boli neurodegenrative şi paliatie cu 150 de paturi; un centru rezidenţial pentru vrstnici cu apartamente şi camere cu 50 de locuri şi centru de zi pentru seniori cu activităţi recreative. Are, totodată, cea mai mare policlinică cu 60 de cabinete în care vor funcţiona furnizori diferiţi de servicii medicale (Concierge Medical by Intermedicas, Dr Leventer, Dr Leahu, Secom, Clarfon, Senior City, Synevo) şi va acoperi toate aria de specialităţi medicale, de la recoltare la recuperare cardio şi neuro. Are şi un centru de wellness cu fizio-kinetoterapie, dotat cu o piscină, sală de fitness şi toate funcţiunile de ultimă generaţie.

”În completarea funcţiunilor medicale, în Enayati Medical City am inclus restaurant, cafenea, magazine, farmacii, birouri, sală de conferinţă de 200 de locuri, spaţiu de expoziţie şi leisure, parcare supra şi subterană cu peste 170 de locuri, grădini suspendate, curţi de lumină şi decoraţiuni de lux”, mai arată compania.

Comment here