Ultima Ora

18:11 A murit actorul Mitică Popescu

Actorul Mitică Popescu a încetat din viaţă, marți, a anunţat purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias din Capitală, medicul Silvius Negoiţă, arată news.ro.

Conform sursei citate, actorul a avut ”probleme cardiace, pe fondul multiplelor comorbidităţi”. Fusese internat în spital în ultimele zile ale anului trecut. Mitică Popescu avea 86 de ani, vârstă pe care a împlinit-o pe 2 decembrie 2022.

Mitică Popescu s-a născut în București, pe data de 2 decembrie 1936. A fost căsătorit cu actrița Leopoldina Bălănuță. A avut o activitate de peste 50 de ani, timp in care a interpretat roluri memorabile, în sute de piese de teatru și în filme: ”De ce se trag clopotele, Mitică?” (1981) și ”Moromeții” (1987). Acum 13 ani, actorul a primit „Premiul pentru întreaga activitate”, în cadrul Galei Uniter.

În 1958, sub regimul comunist, a fost condamnat la 3 ani de închisoare pentru „nedenunțarea de acte preparatorii pentru trecerea frontierei”. În ultimele decenii, a revenit în atenția publică datorită emisiunii „D’ale lu’ Mitică”, pe care o găzduia la TVR2.

Pe 13 decembrie 2002, a primit Ordinul național Serviciul Credincios în grad de Cavaler, alături de alți actori, „pentru devotamentul și harul artistic puse în slujba teatrului românesc, cu prilejul împlinirii unui veac și jumătate de existență a Teatrului Național din București”.

Comment here