Ultima Ora

18:05 Grindeanu, nemulţumit de ritmul lucrărilor pe lotul I al drumului expres Craiova-Piteşti

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a cerut o mobilizare a constructorului pe tronsonul I al drumului expres Craiova – Piteşti, arătând că pe acesta au început prima dată lucrările, dar gradul de realizare este de numai 45%.

După o vizită pe şantierul tronsonului II, ministrul Grindeanu a declarat, joi, într-o conferinţă de presă la Craiova, că este optimist că, în prima jumătate a anului viitor, tronsonul II va fi dat în folosinţă.

„Tronsonul II înseamnă inclusiv variantele ocolitoare pentru Balş şi Slatina, ceea ce pentru timpul de deplasare de la Craiova spre Bucureşti înseamnă foarte mult. Mobilizarea constructorului, care este acelaşi pe tronsoanele II, III şi IV, şi modul în care a făcut lucrările pe tronsonul II, este una care sperăm să se menţină şi pe tronsoanele III şi IV. În schimb, eu vreau să fiu foarte direct legat de tronsonul I, cel care a început primul. Ritmul nu este unul care să ne mulţumească, este un ritm… aminteam mai devreme că s-a ajuns la un stadiu până în 45%. Termenul de finalizare este sfârşitul anului şi fac un apel să ia extrem de în serios termenul de finalizare şi să ţină ritmul astfel încât să se înscrie în contract”, a spus Sorin Grindeanu.

El a adăugat că este acelaşi constructor care se ocupă şi de varianta ocolitoare la Timişoara, unde de asemenea „lucrurile sunt aşa cum sunt”.

Totodată, ministrul Grindeanu s-a referit şi la drumul expres Lugoj-Craiova, amintind că la începutul anului s-a scos la licitaţie caietul de sarcini pentru studiul de fezablitate şi proiectare. Termenul pentru desemnarea câştigătorului este în următoarea perioadă, iar contractul ar urma să fie semnat până la finele acestui an. Ministrul Transporturilor s-a arătat nemulţumit că perioada de realizare este de patru ani doar pentru studiu şi proiectare, motiv pentru care se caută soluţii pentru scurtarea acestui termen.

Comment here