Ultima Ora

18:04 Numele vaccinului anti-COVID AstraZeneca, SCHIMBAT în Vaxzevria

Vaccinul anti-Covid, produs de compania britanico-suedeză AstraZeneca, a fost redenumit în Vaxzevria. Informația a fost publicată pe site-ul Agenției Europene a Medicamentului.

Potrivit producătorului, schimbarea numelui nu va atrage o modificare a serului în sine şi ar putea arăta diferit doar informațiile despre produs, etichetarea și ambalarea.

Agenţia franceză a Medicamentului (ANSM) a confirmat, cu câteva zile în urmă, riscul de tromboză rară după vaccinarea cu AstraZeneca. Specialiştii francezi spun, însă, că beneficiile vaccinării anti-COVID-19 depăşesc riscurile de tromboză. Specialiştii din Franţa recomandă ca serul să fie administrat persoanelor cu vârste de peste 55 de ani. Cele mai mai multe cazuri de tromboză s-au înregistrat la persoane cu vârste mai mici de 55 de ani.

La jumătatea lunii martie, ANSM recomanda continuarea vaccinării împotriva COVID-19 cu serul produs de AstraZeneca-Oxford, după ce numeroase state europene au suspendat imunizările cu dozele din anumite loturi.

Comment here