Ultima Ora

18:03 Ciucă: PNL va susţine proiectul privind noua lege a pensiilor

Liderul PNL Nicolae Ciucă a declarat, luni, înainte de a merge la şedinţa coaliţiei, că PNL susţine noua lege a pensiilor şi nu doar la modul declarativ.

Ciucă a afirmat că, în mandatul său de premier, a crescut punctul de pensie, de la 1.265 lei la 1.785 lei, şi că „începând cu 1 ianuarie, vom aplica acel procent de indexare a pensiilor cu rata inflaţiei, de 13,8%”. Ciucă a reiterat că trebuie luate, cât mai rapid, măsuri pentru digitalizarea instituţiilor publice, mai ales a ANAF, atât la nivel central cât şi în restul structurilor, precum şi de combatere a evaziunii fiscale care, pe TVA, se ridică, în prezent, la 45 miliarde lei.

„Am avut o şedinţă executivă a PNL, am avut o întâlnire şi cu miniştrii PNL, iar acum ne pregătim să mergem la întâlnirea de coaliţie. PNL, aşa cum am anunţat şi dăţile trecute, va susţine proiectul privind noua lege a pensiilor, nu doar la modul declarativ. Ştiţi foarte bine că am mărit pensiile, în ultimii trei ani, de trei ori. Efectiv, pe mandatul meu, de la 1.265 lei punctul de pensie la 1.785 lei, ca atare, începând cu 1 ianuarie, vom aplica acel procent de indexare a pensiilor cu rata inflaţiei de 13,8% şi noua lege a pensiilor, de la 1 septembrie”, a declarat Nicolae Ciucă, la sediul PNL.

Comment here