Ultima Ora

18:02 Moţiunea simplă împotriva ministrului Ghinea, respinsă

Camera Deputaților a respins, marți, moțiunea simplă intitulată „Cristian Ghinea, de la zero la abis!”, inițiată de PSD. În favoarea moțiunii au votat 143 deputați, 171 împotrivă și o abținere. Votul a fost contestat de PSD și AUR, liderii celor două grupuri motivând că nu trebuie să se ia în calcul voturile care au fost date pe tabletă.

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a declarat în plenul Camerei Deputaților, la dezbaterea de luni, că textul moțiunii este un „fake news”.

„Am citit textul moțiunii, este un banc prost. Am tot zis că ar fi bine să discutăm pe bune, serios, așezat. Văd și azi aici că nu am cu cine. Domnul Ciolacu, să nu publicați pe Facebook textul moțiunii că vă suspendă contul pentru fake news”, a spus Ghinea în parlament.

Președintele PSD Marcel Ciolacu a acuzat că votul a fost fraudat, în sensul că moțiunea ar fi trecut cu voturile parlamentarilor prezenți în sală, însă parlamentarii puterii au adunat și voturile online, astfel moțiunea fiind respinsă.

„PNL și USR-PLUS au fraudat grosolan votul la moțiunea simplă pentru a-l salva pe ministrul zero Ghinea! Adevărul este că, regulamentar, moțiunea a trecut! În sală, au fost consemnate 139 de voturi pentru și doar 126 contra! Disperați, politicienii puterii au adunat și voturile de pe tabletă, deși această modalitate este permisă doar în cazul actelor normative. Aceasta este o ilegalitate gravă pentru care, dacă la guvernare ar fi fost PSD, acum procurorii ar fi descins deja la Parlament!” a scris, pe pagina sa de socializare, Ciolacu.

La rândul său, liderul grupului parlamentar al AUR, George Simion, a afirmat şi el că moţiunea a fost adoptată.

„Conform regulamentului Camerei Deputaţilor, această moţiune simplă a trecut. Doamna preşedinte de şedinţă, dacă nu anunţaţi corect, conform regulamentului Camerei, rezultatul votului deputaţilor prezenţi, este abuz în serviciu, aşa că vă rog să anunţaţi corect rezultatul”, a cerut Simion.

Social-democraţii au mai depus moţiuni simple împotriva miniştrilor Vlad Voiculescu, Claudiu Năsui şi Adrian Oros toate respinse de Parlament.

Comment here