Ultima Ora

18:02 Comisie parlamentară de anchetă pe tema preţurilor gazelor şi energiei electrice

Senatorii şi deputaţii au aprobat, joi, cu 339 de voturi „pentru” şi o abţinere, proiectul de hotărâre privind înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă pentru stabilirea cauzelor creşterii substanţiale a preţurilor gazelor naturale şi energiei electrice.

Liderul deputaţilor AUR, George Simion, şi-a exprimat susţinerea, în plen, faţă de inţiativa parlamentarilor social-democraţi, apreciind că activitatea acesteia trebuie să înceapă cât mai curând.

„Propun chemarea în plenul reunit al celor două camere al preşedintelui ANRE, care are un salariu care ajunge undeva la 12.000 de euro”, a spus Simion, care a cerut supunerea la vot a propunerii sale.

Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a subliniat că importantă este înfiinţarea comisiei, care are ca obiect principal de activitate verificarea modalităţii prin care preţurile la energie şi la gaze naturale au explodat.

„Nu se poate supune votului invitarea cuiva într-un plen. În primul rând, acel plen trebuie convocat. (…) Eu cred că în acea comisie trebuie să chemăm pe toată lumea, inclusiv pe şeful ANRE să ne explice de ce au crescut preţurile”, a arătat Simonis.

Comment here