Ultima Ora

18:01 Magazinele LIDL din Gorj, amendate cu 153.000 de lei

Cele trei magazine LIDL din Gorj au fost verificate de inspectorii de la Protecţia Consumatorului, fiind aplicate amenzi în valoare de 153.000 de lei. Au fost depistate produse cu gramaj mai mic decât cel trecut pe ambalaj, expirate sau cu ambalaje deteriorate.

„Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Gorj (CJPC Gorj) a desfășurat, în ultimele zile, o serie de acțiuni de verificare a modului în care sunt respectate prevederile legale în vigoare la cele 3 puncte de lucru din județul Gorj ale operatorului economic Lidl Discount SRL, ca urmare a unei ample campanii de verificare desfășurată la nivel național. Dintre cele mai importante abateri constatate de echipele de control, menționăm:

  • Existența unor practici comerciale înșelătoare, întrucât operatorul economic comercializa produse alimentare cu diferențe de gramaj față de cele înscrise pe eticheta produselor sau pe ambalaje.
  • Comercializarea unor legume și fructe cu modificări organoleptice.
  • Comercializarea unor produse alimentare ale căror ambalaje erau deteriorate.
  • Nu se respectau condițiile de păstrare și depozitare pentru diverse produse alimentare.
  • Comercializarea unor produse alimentare cu data limită de consum depășită.

Pentru aceste abateri, comisarii CJPC Gorj au aplicat 12 sancțiuni contravenționale, respectiv 3 avertismente și 9 amenzi în valoare totală de 153.000 lei și au fost oprite definitiv de la comercializare produse neconforme în valoare de peste 1.600 lei” se arată într-un comunicat de presă.

Comment here