Ultima Ora

17:58 PSD a publicat textul moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîţu

Partidul Social Democrat a publicat, joi, textul moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîţu.

Social-democraţii susţin în document, intitulat „Stop sărăciei, scumpirilor şi penalilor! Jos Guvernul Cîţu!”, că singura soluţie pentru ca România să iasă dintr-o continuă criză politică, economică şi socială este ca Guvernul Cîţu să plece urgent de la conducerea ţării.

„Guvernarea perdanţilor a sărăcit România!”, se arată în moţiune. Un argument adus de social-democraţi este acela că „dreapta a instalat un penal la Palatul Victoria”. „Guvernul României nu poate fi condus de un penal, care a fost condamnat pentru infracţiunea comisă şi care a executat şi închisoare pentru fapta sa. Culmea cinismului este că fostul deţinut Cîţu reprezintă azi, în mod aberant, tocmai Coaliţia celor care au promis pentru a accede la putere – uitând apoi să şi voteze ! – Legea „fără penali în funcţii publice”. Fiecare zi cu Guvernul Cîţu în funcţie este o încă o zi în care viaţa românilor va fi şi mai afectată de sărăcie, dezvoltarea comunităţilor locale blocată, iar viitorul ţării este marcat de o îndatorare toxică, care va sacrifica însă generaţii întregi!”, se menţionează în moţiune.

Social-democraţii mai susţin că „fiecare român este mai sărac cu 560 de euro după măsurile care au distrus puterea de cumpărare” şi că „în plină explozie a preţurilor, în condiţiile unei creşteri galopante a inflaţiei, Guvernul nu a găsit altă soluţie decât îngheţarea pensiilor, alocaţiilor şi a salariilor”.

Potrivit iniţiatorilor moţiunii de cenzură, „absorbţia fondurilor europene este la pământ, Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă nu este aprobat nici acum, deşi 18 state au deja aprobate planurile de relansare, iar 16 state deja primesc primele fonduri. România riscă să piardă peste 60% din banii alocaţi pentru că nu va avea timpul fizic necesar contractării banilor”.

PSD mai afirmă că „agricultorii ţării au fost umiliţi. În loc să ajungă pe mesele românilor, munca lor e vândută pe nimic în străinătate”. Social-democraţii mai arată că „guvernarea PNL-USR-PLUS-UDMR a ratat toate ţintele asumate în Sănătate”. „România Educată” a lui Klaus Iohannis este „România haosului, improvizaţiei şi închiderii şcolilor!”, continuă aceştia.

Comment here