Ultima Ora

17:58 Ponta și Tăriceanu, vizită la sediul PSD

Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu au fost, miercuri, la sediul PSD pentru a discuta cu Marcel Ciolacu. Oficial, liderul PSD le-a cerut opinia politică în contextul pandemiei. Neoficial, cei trei au discutat despre o fuziune între PSD-ProRomânia și ALDE, au declarat surse politice pentru ziare.com.

Întâlnirea vine în contextul în care PNL negociază intens cu PMP și cu ALDE o fuziune pe partea dreapta. Cele două mici partide, chiar dacă au ratat pragul electoral la alegerile parlamentare din 2020, numără câteva mii de aleși locali (primari, consilieri locali, consilieri județeni) și sute de sedii în toată țara.

“E o bătaie foarte mare pe primarii acestor formațiuni, pe infrastructura lor politică și pe banii pe care îi primesc de la stat. PNL a fost aproape să bată palma cu PMP, dar Ciolacu încearcă să-l răzgândească pe Cristian Diaconescu. Ciolacu ar vrea să fuzioneze și cu ALDE, și cu ProRomânia tocmai pentru a lovi cu manta în PNL. Ponta e deja cu un picior înapoi în PSD. Tăriceanu nu prea mai e interesat de politică”, susțin surse din conducerea PSD.

Comment here