Ultima Ora

17:58 Moţiunea de cenzură a PSD va fi citită joi. Dezbaterea şi votul – marţea viitoare

Prima moţiune de cenzură depusă în parlament, care va fi dezbătută şi votată, va fi cea iniţiată de Partidul Social-Democrat.

În prezent, la parlament, sunt depuse două moţiuni de cenzură, una iniţiată de PSD iar cealaltă de USR-PLUS şi AUR. Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au decis, marţi, ca moţiunea PSD să fie citită joi, de la ora 14:00, în plenul reunit, urmând să fie dezbătută şi votată marţea viitoare, de la ora 12:00.

„Majoritatea voturilor, în birourile permanente reunite, au fost pentru moţiunea depusă de PSD şi vom avea joi citire şi marţea viitoare dezbatere şi vot. PSD şi-a susţinut moţiunea depusă de ei şi, ca atare, nu au vrut să voteze pentru moţiunea depusă de USR-PLUS şi AUR. (…) Noi am luat decizia în Biroul Naţional al USR-PLUS că vom vota prima moţiune care vine la plen la dezbatere şi la vot, pentru că nu mai putem continua cu premierul Cîţu. (…) Aşteptam ca PNL să îl retragă pe Florin Cîţu, nu s-a întâmplat acest lucru”, a declarat preşedintele Senatului, Anca Dragu, la Palatul Parlamentului, după şedinţa birourilor permanente reunite.

Ea a adăugat că UDMR, PNL şi PSD au votat, în BPR, împotriva continuării parcursului moţiunii de cenzură depusă de USR PUS şi AUR, iar acest lucru este o încălcare a Constituţiei.

„Faptul că nu a fost pusă în dezbatere şi la vot moţiunea USR-PLUS este o încălcare a Constituţiei în primul rând şi cred că mesajul a fost foarte clar, astăzi, în comunicatul Curţii Constituţionale şi anume că procedura privind moţiunea de cenzură trebuie să continue, că se încalcă altfel articolul 113 din Constituţie. Este foarte clar scris în comunicatul CCR”, a spus Dragu.

Pentru moţiunea de cenzură iniţiată de USR-PLUS, birourile permanente reunite au hotărât să se aştepte motivarea deciziei CCR privind sesizarea depusă de premierul Florin Cîţu referitoare la existenţa unui conflict constituţional între Guvern şi Parlament.

Comment here