Ultima Ora

17:57 CFR Călători, în discuții pentru un tren direct Timișoara – Viena

Acum un an și jumătate a fost introdus un tren direct Cluj – Viena, acum jumătate de an a început să circule trenul Satu Mare – Viena, iar în viitor s-ar putea adăuga o nouă conexiune cu Austria. Conform hotnews.ro, CFR Călători discută cu compania OBB introducerea unui tren direct Timișoara – Viena, nu se știe exact de când s-ar putea concretiza planul, însă un astfel de tren ar face cam 8 ore.

Între Timișoara și Viena sunt 600 km, via – Arad – Curtici – Budapesta. Conform directorului general al CFR Călători, Dan Costescu, ar fi cerere pentru o astfel de legătură directă, dar va putea fi pusă în practică numai după ce vor fi modernizate mai multe vagoane ale CFR Călători. În prezent, drumul Timișoara-Viena se face mai ales cu autocarul, iar cu trenul durează mult și trebuie făcute una – două schimbări. Discuția se poartă la nivel de directori de companii și sunt șanse mari să se concretizeze, spune Dan Costescu care adaugă că s-au stabilit relații extrem de bune între CFR Călători și OBB (Austria), cu ocazia discuțiilor pentru organizarea trenurilor cu care au fost, recent, repatriați românii din Austria în timpul pandemiei.

S-au făcut și calcule legate de cât ar dura drumul Timișoara – Viena și concluzia ar fi că timpii ar putea fi apropiați de cei realizați cu autocarul, de aproximativ 8 ore sau chiar mai puțin. Un astfel de tren ar fi de interes, mai ales că, în 2021, Timișoara ar trebui să fie Capitală Europeană a Culturii.

De obicei aceste decizii se parafează în septembrie – octombrie, iar mersul trenurilor intră în uz de la jumătatea lui decembrie. Nu se știe dacă legătura Timișoara -Viena va putea intra în vigoare de la finalul acestui an. În următoarele zile vor reintra în circulație trenurile internaționale ale CFR Călători, inclusiv trenul ”Dacia” București – Viena.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here