Ultima Ora

17:56 USR cere anularea procedurii de selecţie de la CE Oltenia

Uniunea Salvaţi România cere anularea procedurii de selecţie a directoratului Complexului Energetic Oltenia.

„La CE Oltenia este nevoie, urgent, de conducere profesionistă, nu de politruci, altfel se moare. Solicit anularea actualei proceduri de selectie a directoratului, având în vedere că din cei noi, pe lista scurtă, au rămas doar membrii de partid. Un nou accident la Complexul Energetic Oltenia a băgat, astăzi, patru oameni în spital și doar șansa a făcut să nu fie morți printre fiarele ruginite. La un an de la accidentul de la Cariera Jilț Sud, în care au murit trei oameni, nimic nu s-a schimbat în bine la CE Oltenia. USR solicită ca la conducerea complexului să nu mai fie numiți politruci, ci să fie ales un management profesionist, care să nu răspundă telefoanelor de la partid și să pună capăt circuitului infracțional” spune deputatul Radu Miruţă, preşedintele USR Gorj, pe Facebook.

Parlamentarul acuză că „nepricepuţi de la partid” sunt puşi în funcţii de conducere la CE Oltenia.

„Nici măcar după cele trei decese de acum un an, politicienii PSD și PNL care controlează județul și, implicit, CE Oltenia, nu au făcut ceva pentru ca la conducerea complexului să ajungă profesioniști. Ba mai mult, vinovații pentru accidentul cu trei morți de la Jilț Sud au fost repuși în funcție. Aşa se întreţine circuitul infracţional al banilor în CE Oltenia, cu oamenii buni traşi pe linie moartă şi cu nepricepuţi de la partid puşi în funcţie de decizie. Că domnii Weber și Iordache, liderii locali ai PSD și PNL, sunt preocupați doar de combinațiile din CE Oltenia, e limpede de 20 de ani, dar nu mai există nicio instituție a statului român funcțională în acest județ? Instituție care să aibă curajul să facă ce trebuie să facă?” întreabă parlamentarul.

USR solicită anularea procedurii de selecţie a membrilor directoratului.

„Având în vedere că pentru conducerea CE Oltenia trebuia să fie o procedură de selecție conform regulilor managementului corporatist (OUG 109/2011), dar au ajuns pe lista „scurtă” doar persoane din conducerile județene ale PSD și PNL, USR solicită anularea întregii proceduri şi demararea uneia corecte, la finalul căreia să fie atraşi în funcţii adevăraţi specialiști în minerit, energie și management de mari companii. O conducere profesionistă, care să nu fie preocupată de servirea intereselor PSD și PNL, este cu atât mai importantă cu cât CE Oltenia a produs, în 2022, energie în bandă la jumătate din prețul pe care România l-a plătit pentru energia din import” mai spune Miruţă.

Comments (2)

  1. E clara trebușoara!

  2. De ce nu faceți o plângere la DNA, daca vi se pare dubios!

Comment here