Ultima Ora

17:56 Streinu a anunţat CÂND ar putea ajunge PRIMUL vaccin

Directorul Institutului de Boli Infecţioase “Matei Balş”, prof. Adrian Streinu-Cercel, a anunţat, vineri, la Antena3, că un vacin experimental din Marea Britanie împotriva coronavirus va ajunge în România în perioada următoare.

”În SUA și în Marea Britanie se testează un vaccin împotriva coronavirus. Noi, de la Institutul Național de Boli infecțioase ”Matei Balș”, avem deja o colaborare în acest sens și urmează să primim protocolul de colaborare pentru a putea pune în experiment acest nou vaccin. E un vaccin făcut prin inginerie genetică. S-au indentificat structurile de la nivelul virusului care pot genera anticorpi protectori și este un vaccin care se referă populației care nu a trecut prin infecție. De aceea avem nevoie de testele acelea rapide. Vaccinul poate fi adus în momentul în care se ratifică protocolul științific de cercetare și după avizul agenției. Noi ne gândim ca într-o lună de zile să fim în posesia tuturor documentelor pentru a putea face primele evaluări de voluntari. Îl vom lua din Marea Britanie” a zis Cercel la Antena 3.

”Testarea în România, așa cum s-a făcut până acum, s-a făcut foarte bine pentru că s-a făcut pe element de contact și de risc epidemiologic. În momentul de față se schimbă conceptul de testare. Acum vorbim de o altă testare. Vorbim de o testare care trebuie să se extindă în masă în funcție de gravitatea cazurilor pe care o vom sesiza la un moment dat. Următoarea săptămână, următoarele 10 zile, vor fi niște zile decisive care să ne dea tabloul – cum va trebui să folosim această testare. Nu vom mai merge pe testare la contacti, ci extinsă: 2 categorii – una diferită de cea a pacienților cu simptomat și contact epidemiologic. Fără contact, dar boli severe respiratorii. Vor fi testați în mod obligatoriu. A treia testare – cea a personalului medico-sanitar. Este cel care va dezvolta infecții, subclinica, minore, medii, severe. Trebuie să îi verificam din când în când și să mă asigur că nu sunt infectați”, a zis Cercel.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here