Ultima Ora

17:55 Toți elevii ar putea intra de luni în vacanță 2-3 săptămâni

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că structura anului școlar ar trebui adaptată la situația epidemiologică extrem de gravă. Miercuri seară, la ședința de la Cotroceni, se va lua o decizie cu privire la situația școlilor. Cîmpeanu a confirmat pentru Digi24 că se ia în calcul o vacanță suplimentară pentru toți elevii.

Ministrul Educației spune că varianta vacanței este preferabilă celei cu școala online pentru că asigură „echitarea în învățământ pentru toții elevii”,

„Pentru cei care întreabă de ce este preferabilă o vacanță suplimentară, fără a se micsora durata primului semestru, în loc de intrare în online le răspund că din punct de vedere al vitezei minime de transfer, necesare pentru predare online, este nevoie să se poată asigura minimum 100 MB/sec. Asta există doar pentru maximum 50% din teritoriul României. În Bucuresti, spre exemplu, avem viteza de transfer de 10 ori mai mare (1 GB/sec) și tot mai apar probleme”, a declarat ministrul Educației.

Potrivit surselor Edupedu.ro, este în discuție propunerea ca de luni, 25 octombrie, toți elevii să intre în vacanță timp de 2-3 săptămâni.

Potrivit structurii anului școlar, în perioada 25-31 octombrie, este vacanță doar pentru elevii din învățământul primar și pentru copiii din grădinițe. Însă acest lucru ar putea fi schimbat în urma discuțiilor de la Cotroceni.

Comment here