Ultima Ora

17:55 Tot mai aproape de un leac pentru leucemie

Leucemia mieloidă cronică (LMC) face ca măduva osoasă să producă prea multe celule albe din sânge, ceea ce poate afecta negativ producţia normală de celule sanguine. În timp, un deficit de celule sanguine se poate prezenta sub forma unei infecţii, a unei anemii sau a unor sângerări sau vânătăi inexplicabile. Persoanele cu LMC ar putea, de asemenea, să resimtă disconfort sub coaste, în partea stângă a corpului, din cauza unei spline mărite. Acum, cercetători australieni au dezvoltat un nou test pentru a prezice recidiva leucemiei.

O echipă lărgită de oameni de ştiinţă din Australia a pus la punct un test pentru leucemie poate ajuta la identificarea pacienţilor care sunt candidaţi puternici pentru o remisie fără tratament pe tot parcursul vieţii (TFR), ceea ce înseamnă că sunt efectiv vindecaţi de boală.Dr. Ilaria Pagani este prima autoare a unei lucrări de cercetare publicate în revista Blood. Ea spune că această reuşiută în cercetarea leucemiei mieloide cronice este rezultatul cumulării a şase ani de cercetări.

„Cu această reuşită, mutăm conversaţia pentru persoanele cu LMC de la una de control al bolii pe tot parcursul vieţii la una de vindecare. Cu ajutorul testului pe care l-am dezvoltat, putem estima cu un grad ridicat de precizie cine va avea o probabilitate excelentă de remisie definitivă” a declarat Pagani.

Cercetările privind LMC au făcut descoperiri care au salvat vieţi în ultimele decenii. La începutul anilor 1990, boala avea o rată medie de supravieţuire de mai puţin de cinci ani.

https://www.news.ro/social/sanatate/oamenii-de-stiinta-sunt-tot-mai-aproape-de-a-vindeca-leucemia-1922400013002023091721314156

Comment here