Ultima Ora

17:55 Dosar penal pentru braconaj în cazul ursului prins în laț la Schela

Oamenii legii au deschis, miercuri, dosar penal pentru braconaj după ce, în urma unor sesizări, au găsit un urs prins în laț pe raza comunei Schela. Animalul a fost tranchilizat și relocat în zona de munte în mediul natural.

La  data de 28 iulie a.c., polițiști din cadrul Poliției orașului Bumbești-Jiu au fost sesizați de către doi bărbați, membrii vânători ai A.J.V.P.S. Gorj, autorizați pentru a deține, purta, folosi arme și muniții de vânătoare, care au participat la o partidă de vânătoare organizată pe Fondul Cinegetic Turcinești, cu privire la faptul că în timpul desfășurării  partidei de vânătoare, au auzit zgomotele specifice unui urs, ocazie cu care s-au apropiat de zona respectivă și au observat un urs înfășurat de un arbore cu un cablu.

S-a constituit echipa operativă  din polițiști din cadrul Biroului Arme ,Explozivi și Substanțe Periculoase, Poliției orașului Bumbești-Jiu, Biroul pentru Protecția Animalelor, care împreună cu reprezentanții ai  IJJ Gorj, Garda de Mediu, Fondului Cinegetic, autorităților locale și medic veterinar din cadrul Direcției Sanitar Veterinare Gorj, s-au deplasat la fața locului, procedându-se la tranchilizarea ursului .

Animalul a fost preluat de reprezentanții Fondului Cinegetic și relocat în zona de munte în mediul natural. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de braconaj.

Comment here