Ultima Ora

17:55 Ciolacu: Guvernul României susţine implementarea tehnologiei reactoarelor modulare mici

Premierul Marcel Ciolacu a avut, miercuri, la Palatul Victoria, o întrevedere cu delegaţia companiei Nuscale Power, condusă de John Hopkins, CEO NuScale, în contextul organizării la Bucureşti a Summit-ului Iniţiativei celor Trei Mări (I3M) şi a Forumului de Afaceri I3M, în perioada 6-7 septembrie 2023.

Şeful Executivului a afirmat că Guvernul României susţine implementarea tehnologiei reactoarelor modulare de mici dimensiuni şi includerea energiei nucleare în taxonomia europeană şi în Programul Fondului de Modernizare, încurajând compania NuScale să aibă o prezenţă activă în România şi să colaboreze cu Societatea Naţională Nuclearelectrica, în calitate de operator naţional şi regional.

”Guvernul României susţine implementarea tehnologiei reactoarelor modulare de mici dimensiuni prin dezvoltarea cadrului de reglementare care să urgenteze implementarea acestei tehnologii în ţara noastră. Gestionat strategic, cu toate resursele disponibile, actualul context va aduce României toate avantajele unui lider pe piaţa energetică. Creşterea capacităţii de producere a energiei în România, inclusiv prin susţinerea tehnologiei reactoarelor modulare de mici dimensiuni, va face mai accesibilă energia pentru români şi pentru economia românească”, a spus Ciolacu.

Comment here