Ultima Ora

17:51 Rafila: De mască am putea scăpa prin toamnă sau când imunizăm 10 milioane de persoane

Alexandru Rafila spune că am putea scăpa de mască abia în toamnă sau atunci când imunizăm 10 milioane de persoane. Reprezentantul României la OMS susține că acest prag nu va fi atins, dacă nu se crește capacitatea de vaccinare la 100.000 de oameni imunizați pe zi.

“De mască am putea scăpa prin toamnă sau când imunizăm 10 milioane de persoane. Purtarea măștii ar trebui să devină voluntară. Trebuie să ne gândim la niște cifre. În momentul de față, noi vaccinăm 50-60.000 de persoane zilnic, mai puțin în weekend, când numărul lor este ceva mai mic. Aștept momentul în care se ating sau se depășesc 100.000 de administrări zilnic. Altfel, nu cred că atingem 10 milioane de vaccinați dacă nu creștem la 100.000 pe zi”, a spus Rafila, la DigiFM, în aceeași zi în care premierul Florin Cîțu a organizat o conferință de presă, în care a precizat că obiectivul guvernului este să accelereze campania de imunizare.

Premierul Florin Cîțu a declarat luni, într-o conferință de presă, că până la finalul lunii iulie poate fi atins obiectivul de 10 milioane de persoane vaccinate.

Comment here