Sportive

Eduard Popescu, BRONZ la Campionatul Mondial de Lupte pe Plajă

Performanţă de excepţie a luptătorului gorjean Eduard Popescu. Tânărul sportiv, cu dublă legitimare CSM Târgu Jiu-CS Pandurii, a cucerit medalia de bronz la Campionatul Mondial de Lupte pe Plajă. Eduard Popescu a făcut parte din Lotul Naţional de Juniori al României şi a concurat la categoria +90 de Kg. Competiţia a fost organizată de Federația Română de Lupte, pe Plaja Neversea de la Constanţa.

A fost cel mai important eveniment sportiv organizat în România, în 2021. La competiţie au fost prezenţi peste 600 de luptători şi oficiali, reprezentând peste 50 de ţări.

Graţie rezultatului obţinut la Campionatul Mondial, Gorjul contează, acum, în lumea luptelor pe plajă. Meritul este atât al lui Eduard Popescu, cât şi al antrenorilor Mădălin Gorjanu şi Ştefan Tănase, care se ocupă de pregătirea sa, la Târgu-Jiu. La categoria de vârstă juniori +90 de Kg, la care a concurat Eduard Popescu, locul 1 a fost cucerit de un luptător din Grecia, în timp ce locul 2 a revenit unui sportiv din Turcia.

„A fost greu. A fost un campionat cu sportivi puternici, bine pregătiţi, dar eu mă bucur enorm că am adus o medalie României şi că am reprezentat cu succes oraşul Târgu-Jiu. Acest campionat a fost un pas înainte pentru mine, a fost ceva nou pentru mine, fiind pentru prima dată la o astfel de competiţie. Adversarii mei au fost foarte bine pregătiți, însă am reușit să le fac față” a declarat Eduard Popescu pentru csmtargujiu.ro.

Comment here