Ultima Ora

17:50 Restricții ridicate la Polovragi

Comitetului Județean pentru Situații de Urgență a decis, în ședința de joi, să ridice restricțiile impuse în comuna Polovragi, având în vedere că rata de incidență cumulată a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 a scăzut de la valoarea de 2,19 la valoarea de 1,46, încadrându-se la incidența mai mică sau egală de 1,5/1000 de locuitori, în conformitate cu prevederile Hotărârii de Guvern nr.856/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României și a Tabelului cu incidența cazurilor pe localități în ultimele 14 zile întocmit de DSP Gorj.

“Se stabilesc următoarele măsuri:

1. Se permite activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06:00-23:00.

2. Se permite organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte, cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului.

3. Se permite activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului.

4. Se permite activitatea cu publicul a restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06.00 – 23.00.

Deasemenea, în conformitate cu prevederile Ordinului nr.5487/1494/2020 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 și în baza adreselor avizate de Inspectoratul Județean Școlar Gorj și Direcția Publică de Sănătate Gorj, s-a aprobat organizarea activităţilor didactice în scenariul verde pentru toţi elevii Şcolii Gimnaziale Prigoria, începând cu data de 04.11.2020”, au transmis autoritățile.

Comment here