Ultima Ora

17:48 Boc vrea program pentru termoficare şi instituirea funcţiei de director administrativ în şcoli

Asociaţia Municipiilor din România cere guvernului un program predictibil pentru termoficare, potrivit preşedintelui acestui for, Emil Boc.

„Cerem guvernului un program predictibil pentru termoficare, pentru a şti ce ne aşteaptă în iarna viitoare. Foarte multe primării au primit proiecte de modernizare masivă, pe dimensiuni verzi, nepoluante. Evident că integrarea în strategia guvernului este importantă, pentru a şti să le spunem românilor ce-i aşteaptă în iarna următoare. Apreciem că, până acum, guvernul a reuşit să găsească soluţii şi la plafonarea preţurilor la energie şi pentru a sprijini termoficarea, acolo unde este posibil”, a spus preşedintele Asociaţiei Municipiilor din România, luni, după Comitetul Director.

Boc a subliniat că, pentru Asociaţia Municipiilor din România, descentralizarea rămâne „o prioritate majoră”, alături de reforma administraţiei publice şi reorganizarea administrativ-teritorială.

„Am discutat, de asemenea, cu ministrul Educaţiei posibilitatea instituirii funcţiei de director administrativ la şcoli, care să fie un factor intermediar între primar şi administraţia locală şi scoală, care să se ocupe de la chestiuni legate de achiziţii publice la problema legată de reparaţiile la şcoli, de utilizarea banilor publici”, a afirmat Emil Boc.

Primarul Municipiului Cluj-Napoca a explicat că administraţia locală dă bani, dar nu are niciun control.

„Suntem aceia care acordăm o grămadă de resurse financiare şcolilor, dar nu avem capacitatea să controlăm, pentru că nu ne permite legea. În al doilea rând, şcolile nu au expertiză de specialitate de cele mai multe ori pentru a face aceste cheltuieli cât mai eficiente cu putinţă (…). Mai multe şcoli pot avea un singur director administrativ. Unde sunt şcoli importante, mari, poate fi unul singur”, a adăugat Boc.

Comment here