Ultima Ora

17:48 Americanii, pregătiţi să autorizeze un vaccin anti-COVID

Directorul Autorităţii Americane a Medicamentului (Food and Drug Administration, FDA), Stephen Hahn, anunţă într-un interviu acordat Financial Times (FT) că este pregătit să accelereze procedura de omologare a unui vaccin împotriva Covid-19, relatează, duminică, Reuters.

FDA este pregătită să autorizeze un vaccin înainte ca testele din faza a treia să se încheie. Hahn subliniază, în interviu, că nu face acest lucru pentru a-i face pe plac lui Donald Trump. Aceasta se poate dovedi, însă, una dintre cele mai importante şi sensibile decizii din istoria sănătăţii publice americane.

Trump acuza, sâmbăta trecută, elemente ale ”statului profund” de la FDA că avansează prea lent în aprobarea unor noi tratamente împotriva Covid-19, cu scopul de a-i face rău, din punct de vedere politic. A doua zi, Hahn şi Trump anunţau împreună autorizarea de urgenţă a folosirii plasmei de la convalescenţi de Covid-19 ca tratament. Hahn a fost criticat imediat din cauză că exagerează benficiile acestei proceduri. Directorul FDA declară pentru FT că regretă faptul că a apreciat că tratamentul cu plasmă ar fi salvat viaţa a 35 din 100 de pacienţi, în contextul în care datele arată că este vorba mai degrabă de 5 din 100 de pacienţi.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here