Ultima Ora

17:47 PNL Gorj: S-au eliberat primele decizii de pensionare celor care lucrează la ELCFU

Partidul Naţional Liberal Gorj anunţă că au fost eliberate primele decizii de pensionare pentru angajaţi ELCFU, a căror activitate n-afost recunoscută, iniţial, de Casa de Pensii care fiind unda de producţie la CE Oltenia, pentru a le fi redusă vârsta de pensionare cu 13 ani.

„În urma demersurilor făcute de președintele PNL Gorj, Ion Iordache, Casa Națională de Pensii a decis să emită decizii de pensionare pentru angajații ELCFU, Termoserv și chimic din cadrul CEO. Astăzi s-au eliberat primele decizii de pensionare celor care lucrează la ELCFU și doresc să beneficieze de prevederile legii 197/2021! După ce Casa Județeană de Pensii Gorj a respins mai multe solicitări de pensionare a angajaților CEO care lucrează la ELCFU, Termoserv și chimic, oamenii au cerut sprijinul președintelui PNL Gorj, senatorul Ion Iordache. În urma demersurilor făcute de președintele PNL Gorj, Casa Națională de Pensii și-a asumat că:

  • va reanaliza situația activității ELCFU ca și parte integrantă a activității de producere a energiei electrice, nu ca activitate de transport feroviar;
  • activitatea în cadrul Termoservului se va lua în calcul ca și activitate de producere a energiei în cadrul Termoelectrica;
  • Prelucrătorii prin așchiere vor beneficia de prevederile legii 197;
  • Salariaților secției chimice se vor aplica prevederile Legii 197 unitar la toate casele de pensii.

Președintele Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu, ne-a asigurat că personalul CJPP Gorj, Dolj și Mehedinți va lucra și la finalul acestei săptămâni pentru a reanaliza dosarele respinse. Încă odată, comunicarea și buna credință aduc soluții în favoarea gorjenilor!” se arată într-un comunicat de presă.

Comment here