Ultima Ora

17:46 Putin cere armistițiu timp de două zile

Președintele rus Vladimir Putin i-a cerut ministrului Apărării, Serghei Șoigu, să oprească bombardamentele în Ucraina de vineri, 6 ianuarie, de la ora 12:00, până sâmbătă, 7 ianuarie, la 24:00, a informat serviciul de presă de la Kremlin, potrivit RIA, citată de Digi24.

Încetarea focului cerută de Putin vine după ce patriarhul rus Kirill a cerut un armistițiu pe perioada Crăciunului pe rit vechi.

„Având în vedere apelul Sanctității Sale Patriarhul Kirill, îi dau instrucțiuni ministrului apărării al Federației Ruse să introducă un regim de încetare a focului pe toată linia de contact din Ucraina, de la 6 ianuarie ora 12:00 la 7 ianuarie ora 24:00”, se arată în comunicat.

Potrivit Kremlinului, în zonele de luptă locuieşte un număr mare de cetățeni care sărbătoresc Crăciunul pe rit vechi, prin urmare Rusia face apel la partea ucraineană să le ofere posibilitatea „de a participa la slujbe în Ajunul Crăciunului, precum și în Ziua Nașterii Domnului”.

Kievul declarase, anterior, că apelul patriarhului Kirill pentru un armistiție este „o capcană cinică”.

„Este o capcană cinică şi un element de propagandă”, a reacţionat, pe Twitter, consilierul şefului administraţiei prezidenţiale ucrainene, Mihailo Podoliak.

Comment here