Ultima Ora

17:45 Minivacanţa de Rusalii. Pagubă uriaşă pentru hotelieri

Oficial, este primul weekend prelungit de vară, în care oamenii se pot distra la terasă sau pe plajă până târziu, dar cu toate acestea turiştii nu au ajuns la mare din cauza vremii capricioase şi a avertismentelor meteo, care arătau că ploaia nu va conteni să se oprească câteva zile.

„Vacanţa de Rusalii este afectată de vremea de afară. În primul rând, ne bucurasem că aveam rezervări aproape de 100%, dar, zilele trecute, au început oamenii să le anuleze” a declarat Iolanda Nanu, manager de hotel în staţiunea Mamaia.

Hotelierii se aşteptau ca, anul acesta, numărul turiştilor să fie egal sau mai mare cu cel din  2018 şi 2019. Atunci au ajuns la mare peste 70.000 de turişti, care au cheltuit aproximativ 20 de milioane de euro în trei zile.

„Constatăm o scădere dramatică, iar pierderile sunt undeva între 80 şi 90%, comparativ cu 2019. Cu siguranţă că, dacă ar fi să cuantificăm în bani, aici putem vorbi de câteva milioane bune de euro, 3-4 milioane poate. O parte dintre ele este minus în bugetul de stat”, a declarat Cristian Bărhălescu, vicepreşedinte ANAT Sud-Estul României.

Comment here