Ultima Ora

17:45 Ciucă nu-şi depune mandatul

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, că urmează să mai negocieze cu cele două partide USR și PSD susținerea unui guvern minoritar. Acesta a precizat că nu își va depune mandatul și că, până sâmbătă, va depune la parlament programul de guvernare și lista de miniștri.

„Avem în continuare în analiză toate elementele de negociere urmând să continuăm acest proces. (…) Am discutat cu domnul Cioloș, acum suntem aici, mergem să avem această discuție și se va comunica. (…) Ușa către PSD nu a fost închisă. Nu a fost închisă către absolut nimeni. Continuăm să negociem. (…) În acest moment mandatul meu este să negociem pentru un guvern minoritar PNL-UDMR. Flexibilizarea mandatului urmează să fie discutată și decisă, dacă va fi cazul. Nu mai târziu de vineri. Există o singură abordare în acest moment: negocieri pentru trecerea guvernului minoritar PNL-UDMR”, a declarat Nicolae Ciucă.

Întrebat dacă, în cazul negocierilor cu USR, acest partid ar primi aceleași ministere avute până acum, Ciucă a răspus: „Nu am discutat aceste elemente de detaliu, urmând ca, atunci când la nivelul conducerii partidului se vor stabili elementele de negociere, să stabilim și asta.”

Acesta precizat că nu își va depune mandatul și că își va „juca” șansa până la capăt. Lista de miniștri și programul de guvernare vor fi depuse până sâmbătă la Parlament, dată la care expiră cele zece zile prevăzute de Constituție.

„Tot timpul există șanse. Nu îmi voi depune mandatul. În această perioadă sunt foarte multe sfaturi. Pe masa de negociere venim cu elementele care sunt serioase și ne pot duce către un demers care să asigure țării un guvern. Sâmbătă seara expiră cele 10 zile și, până atunci, vom avea programul de guvernare și lista de miniștri depusă la parlament. Săptămâna viitoare va intra în parlament spre aprobare guvernul. Îmi voi juca șansa până la capăt. În niciun caz nu îmi depun mandatul”, a declarat Nicolae Ciucă.

Președintele PNL, Florin Cîțu, a spus, miercuri, că „o refacere a USL nu se poate”, referindu-se la intrarea la guvernare a PSD.

Comment here