Stirile ZileiTârgu-Jiu

Dosarul medicilor din „Mafia Permiselor”, DESFIINŢAT de Tribunalul Gorj

Decizie fără precedent a Tribunalului Gorj, care a decis, miercuri, să anuleze un întreg dosar penal pentru că probele au fost strânse de procurori în baza protocoalelor de colaborare pe care le-au avut cu SRI.

Ancheta îi vizează pe medicii implicați în „Mafia Permiselor”, acuzați, cu cinci ani în urmă, că emiteau adeverințe medicale cursanților școlilor de șoferi fără să îi consulte.

„Admite cererile și excepțiile formulate de inculpații Vodislav Dana – Maria, Băltăreţu Dinică-Elena, Lehner Rodica, Răcman Elena Liliana, Băltăreţu-Dinică Virgil-Vasile, Silian Vasile şi Oprişor Elena Valentina, prin apărătorii aleși, referitoare la necompetența materială, personală și funcțională a organelor de urmărire penală care au instrumentat dosarul nr. 449/P/2013 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică. În conformitate cu decizia nr. 302 din 4 mai 2017 a Curţii Constituţionale, constată nulitatea absolută a rechizitoriului nr. 449/P/2013 emis de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică, a urmăririi penale în ansamblul său şi exclude toate probele administrate în dosarul nr. 449/P/2013, sancţiunea nulităţii absolute fiind atrasă de necompetenţa materială a procurorului care a emis rechizitoriul, de necompetenţa personală a lucrătorilor de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie, care au administrat probe în cursul urmăririi penale, precum şi de necompetenţa funcţională a Serviciului Român de Informaţii care a procedat la punerea în exploatare a mandatelor de supraveghere tehnică emise în cursul urmăririi penale. În baza art. 20 din Constituţia României cu aplicarea art. 6 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, privind dreptul la un proces echitabil, dispune desesizarea instanţei şi restituirea dosarului nr. 449/P/2013 la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în vederea refacerii urmăririi penale de organele competente potrivit legii”, se arată în decizia instanței, care a mai dispus și ridicarea sechestrului de pe conturile bancare ale medicilor, conturi în care s-ar afla circa 1 milion de lei.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here