Ultima Ora

17:44 Au dat buluc să doneze sânge pentru bonurile de 280 de lei

Numărul donatorilor de sânge a crescut considerabil în mai toate judeţele ţării, după majorarea intrată în vigoare la 1 ianuarie 2024.

Motivul care îi atrage pe donatori este creșterea semnificativă a valorii tichetelor de masă. Valoarea inițială a unui astfel de tichet era de 69 de lei, iar, în prezent, cei care donează primesc șapte bonuri de masă, în valoare totală de 280 de lei.

La Centrul de Transfuzie Sanguină Gorj, numărul donatorilor a fost limitat la 40 de persoane pe zi.

„Având în vedere numărul foarte mare de donatori prezentați la CTS Gorj în această perioadă, vă comunicăm că, începând cu 08.01.2024, numărul donatorilor primiți la donare va fi limitat la 40 persoane pe zi. Pentru grupele de sânge la care stocurile sunt mari, ne rezervăm dreptul de a-i amâna la o dată ulterioară pe cei cu grupele respective, până la normalizarea stocului în funcție de solicitările spitalelor, pentru a evita expirarea și rebutarea PSL-urilor. Situația va fi afișată zilnic la sediu. Apelăm, ca de fiecare dată, la înțelegerea dumneavoastră pentru a recolta doar ceea ce este necesar pacienților! Vă recomandăm să vă programați, pentru a reduce timpii de așteptare: aplicația BlooDoChallenge; telefonic, doar între orele 07.30 – 15.30 : 0353 414 174; 0774 665 887. Prioritate vor avea donatorii fidelizați și cei cu grupe deficitare/solicitate” a transmis instituţia.

Comment here