Ultima Ora

17:42 Cupă cere COMISIE DE ANCHETĂ

Deputatul Ion Cupă, președintele ALDE Dolj, fost parlamentar de Gorj, poziţie tranşantă în ultima şedinţă a Comisiei pentru Mediu și Echilibru Ecologic din Camera Deputaților, împotriva tăierilor ilegale de păduri. Cupă a propus constituirea unei comisii parlamentare de anchetă.

„Avem nevoie de o dezbatere serioasă, fără menajamente asupra chestiunii tăierilor ilegale. Furtul de lemn este cea mai constantă infracțiune din ultimele trei decenii, cu impact major asupra viitorului nostru, al tuturor. Amploarea tăierilor ilegale din România ultimelor trei decenii este estimată la 270 de milioane de metri cubi. Sunt multe elemente care indică faptul că, în pofida unor măsuri luate de către statul român în materie instituțională sau legislative, (vezi SUMAL, Radarul Pădurii, Garda Forestieră etc.) tăierile ilegale continuă. Hoții de lemne își adaptează metodele la noile realităţi. În fiecare an, piața neagră a lemnului din România însumează, se pare, aproximativ un miliard de euro“ a spus Cupă.

Deputatul a propus organizarea, în perioada imediat următoare, împreună cu ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, a unei dezbateri aprofundate asupra tăierilor ilegale la care să fie invitaţi responsabilii din domeniu: instituții publice, ONG-uri, media (inclusiv jurnaliştii de la Netflix care au realizat recent un documentar pe această temă), Comisia pentru mediu (Senat), Comisia pentru ape, păduri, pescuit și fond cinegetic (Senat), Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și fond cinegetic din Camera Deputaților, Institutul național de cercetare-dezvoltare în silvicultură „Marin Drăcea“ și Academia Română.

„Trebuie să luăm taurul de coarne! Vom vedea ce concluzii se vor desprinde din această dezbatere. Personal, consider că o Comisie parlamentară de anchetă ar fi oportună pentru a afla repede întregul adevăr și a lua măsurile radicale care se impun“, a mai precizat Ion Cupă, președintele Comisiei pentru Mediu şi Echilibru Ecologic din Camera Deputaților, liderul ALDE Dolj.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comments (1)

Comment here