Ultima Ora

17:39 Începe vaccinarea profesorilor. Patru centre în Gorj

Inspectoratul Școlar Județean Gorj a anunțat că, începând de miercuri, 24 februarie, se va da startul vaccinării cadrelor didactice.

În Gorj vor funcţiona patru centre. Vaccinarea cadrelor didactice, cu vârsta sub 55 de ani, se va face la sala de sport din Bumbești-Jiu, la căminul cultural din comuna Stoina şi la Casa de Cultură Tismana. Pentru persoanele cu vârsta de peste 55 de ani vaccinarea se va face la Stadionul Municipal Târgu-Jiu.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a explicat, marţi, cum se va desfăşura vaccinarea cadrelor didactice.

„Nu este vorba de a se crea peste noapte aceste centre de vaccinare. Lucrurile stau foarte clar din punctul meu de vedere. Mâine va începe vaccinarea în 24 de judeţe, apoi, joi, în alte 14 judeţe, vineri în alte 2 judeţe iar, luni, în ultimele 3 judeţe. Cele mai multe din judeţe au transmis deja listele nominale. Ştiu exact care sunt locaţiile şi pentru învăţământul preuniversitar şi universitar”, a spus ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu la Antena 3.

„Din fericire nu se înregistrează o accelerare a ratei de infectare în rândul şcolilor nici pentru elevi nici pentru cadre didactice. Vom pregăti o situaţie pe care o vom face publică, ocazie cu care vom putea constata, pe bază de evidenţă, pe bază de cifre, faptul că în şcoli rata de infectare este inferioară ratei de infectare naţională. Centrele nu constituie focare, şcolile nu cresc semnificativ rata de incidenţă. Fac un apel la prudenţă şi la respectarea tuturor exigenţelor în sistemul de învăţământ în fiecare şcoală în parte pentru ca acest lucru să nu se schimbe”, a mai spus ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Comment here