Stirile ZileiTârgu-Jiu

Îl vor pe Orban premier. Scrisoare semnată de 41 de parlamentari PNL, inclusiv de Iordache

Ludovic Orban este susţinut de 41 de parlamentari PNL, inclusiv de senatorul de Gorj Ion Iordache, pentru numirea în funcţia de premier, după ce moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîţu a fost adoptată.

„România se află într-o criză politică şi guvernamentală de mai bine de o lună de zile, declanşată în mod iresponsabil şi unilateral de prim-ministru şi soldată astăzi cu demiterea guvernului de către parlament. Nu există o explicaţie raţională asupra motivului pentru care România a ajuns în această situaţie critică şi nici în privinţa planului de soluţionare a crizei politice”, se arată în scrisoarea deschisă, transmisă marţi de cei 41 de liberali.

TEXT INTEGRAL:

”Dragi români,

România se află într-o criză politică și guvernamentală de mai bine de o lună de  zile, declanșată în mod iresponsabil și unilateral de prim-ministru și soldată  astăzi cu demiterea Guvernului de către Parlament. Nu există o explicație rațională asupra motivului pentru care România a ajuns în  această situație critică și nici în privința planului de soluționare a crizei politice.  Ne delimităm public față de cei care se fac răspunzători pentru actualul context  politic și social, care nu poate continua, ținând cont de așteptările societății  românești.

România este în fața unui dezastru umanitar determinat de impactul fără  precedent al pandemiei COVID-19 și de incapacitatea Guvernului astăzi demis  de a lua din timp măsurile necesare pentru a diminua răspândirea virusului. Este previzibil faptul că situația sanitară se va agrava semnificativ în perioada  imediat următoare, cu prețul pierderii vieții tot mai multor persoane. Totodată,  crizei sanitare i se suprapune o evoluție economică extrem de dificilă, determinată de creșterea prețurilor la energie în perioada sezonului rece și de erodarea puterii de cumpărare.

Prioritatea absolută a acestui moment este una clară și lipsită de echivoc:  soluționarea în cel mai scurt timp posibil a crizei politice și învestirea unui nou Guvern cu puteri depline, capabil să intre în funcțiune imediat și să facă față  conjuncturii extreme în care se află România! Imperativul social actual se află în contradicție flagrantă cu orice tentativă de  tergiversare în identificarea unor noi soluții de guvernare. Orice actor politic  sau instituțional care acționează pentru perpetuarea incertitudinii politice și a provizoratului demonstrează o iresponsabilitate criminală față de toți cetățenii României.

Susținem refacerea coaliției de guvernare în jurul PNL, alături de USR-PLUS, UDMR și grupul minorităților naționale, ca fiind singura formulă politică în acord cu votul exprimat de cetățeni în urmă cu un an de zile. Respingem orice fel de înțelegere sau colaborare de natură a învesti un nou Guvern cu sprijinul PSD.

Considerăm că cea mai potrivită persoană, capabilă să negocieze refacerea coaliției de guvernare și să conducă Guvernul în calitate de prim-ministru este Ludovic Orban. El are calitățile necesare pentru a fi desemnat ca prim-ministru, susținut de Partidul Național Liberal, pentru a îndeplini această responsabilitate cu eficiență, coerență și echilibru imediat ce va primi votul de încredere al Parlamentului. Ludovic Orban este reprezentantul PNL care se bucură de cea mai mare autoritate publică, de cea mai vastă experiență politică și guvernamentală,  dovedite în calitate de prim-ministru în cea mai grea perioadă cu care s-a confruntat România chiar de la debutul pandemiei. Situația de criză în care se găsește România nu lasă loc de experimente politice.

Facem apel la maturitate politică și înțelepciune din partea tuturor actorilor politici și parlamentarilor Partidului Național Liberal, precum și din partea celorlalte formațiuni politice parlamentare care și-au exprimat dorința de a continua guvernarea alături de PNL, prin susținerea lui Ludovic Orban ca prim-ministru.”

ORGANIZAȚIA NUME FUNCȚIA
ALBA  Corneliu Olar Deputat
Sorin Bumb Senator
ARAD  Ioan Cristina Senator
ARGEȘ  Adrian Miuțescu Deputat
Dănuț Bica Senator
BACĂU Cătălina Ciofu Deputat
Elena Hărătău Deputat
BIHOR  Ioan Cupșa Deputat
BISTRIȚA-NĂSĂUD Diana Morar Deputat
Ovidiu Iosif Florean Senator
BRĂILA  Alexandru Popa Deputat
BRAȘOV Cristina Vecerdi Deputat
Dumitru Flucuș Deputat
CLUJ  Adrian Oros Senator
Sabin Sărmaș Deputat
CONSTANȚA Bogdan Bola Deputat
DÂMBOVIȚA Gabriel Plăiașu Deputat
GALAȚI  George Scarlat Deputat
Onuț Atanasiu Deputat
DOLJ Nicolae Giugea Deputat
GORJ Ion Iordache Senator
IALOMIȚA Luminița Barcari Deputat

IAȘI  Alexandru Kocsis Deputat
Sorin Năcuță Deputat
ILFOV  Daniel Gheorghe Deputat
MUREȘ  Ervin Molnar Deputat
PRAHOVA  Alexandru Nazare Deputat
George Ionescu Deputat
SIBIU  Constantin Șovăială Deputat
Christine Tellmann Deputat
TELEORMAN Costel Barbu Deputat
TIMIȘ  Claudiu Chira Deputat
VÂLCEA  Claudia Banu Senator
VASLUI  Iulian Mihai Bîca Senator
VRANCEA Ion Ștefan Deputat
Ionel Dancă Deputat
Raluca Ioan Senator
BUCUREȘTI Violeta Alexandru Deputat
Antonel Tănase Deputat
DIASPORA Viorel Badea Senator
Valentin Făgărășian Deputat

Comment here