Ultima Ora

17:29 Cristina Prună îl acuză pe Virgil Popescu că a pregătit ‘lamentabil’ procesul de liberalizare a preţurilor la energie

Deputatul USR-PLUS Cristina Prună a afirmat, luni, în plen, la Ora Guvernului, că ministrul Energiei, Virgil Popescu, a pregătit „lamentabil” liberalizarea preţului la energie, menţionând că majorarea acestuia este cauzată de lipsa „cronică” de investiţii.

Virgil Popescu a fost invitat în plenul Camerei Deputaţilor, la solicitarea grupului parlamentar al minorităţilor naţionale, la o dezbatere pe tema creşterii „explozive” a facturilor la energie.

„Erau lucruri care se puteau face şi aici, în România. În primul rând, liberalizarea pieţei de gaze naturale şi de energie electrică evident că era o măsură necesară menită să asigure transparenţa preţurilor, mai multă competiţie, să contribuie la stimularea investiţiilor. Nu liberalizarea ne-a dus la această creştere a preţurilor, ci lipsa cronică de investiţii. Însă trebuie să vă spun că aţi pregătit lamentabil acest proces de liberalizare şi aţi creat falsa impresie, anul trecut, atunci când s-a produs liberalizarea preţului la gaze naturale, că acest lucru va duce automat la reducerea preţurilor dacă cineva trece din regim reglementat în regim liber pe piaţa liberă. Dar, evident, eraţi în campania electorală”, i-a transmis Prună lui Popescu.

Ea a spus că ministrul a avut „o şansă extraordinară” să înceapă modernizarea sistemului energetic, însă lucrurile nu au început să se schimbe. Potrivit Cristinei Prună, PNL „a dat mâna” cu PSD şi a făcut o numire politică la conducerea Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei – ANRE, în loc să numească un profesionist propus de USR PLUS.

Comment here