Ultima Ora

17:27 Schița guvernului Orban

Liberalii vor să vină în parlament cu lista miniștrilor noului guvern săptămâna viitoare, miercuri sau joi. Pe lista lui Orban, pentru fiecare minister sunt luate în calcul mai multe nume.

Potrivit surselor HotNews.ro, liberalii au convenit ca oamenii din prima linie a partidului să nu facă parte din acest guvern de tranziție, excepție fiind Raluca Turcan pentru care se ia în calcul funcția de vicepremier, asta în condițiile în care nu se găsește un acord pentru preluarea șefiei Camerei Deputaților.

Pentru Ministerul de Externe figurează Bogdan Aurescu, în prezent consilier prezidențial. La Ministerul Apărării se merge pe varianta Nicolae Ciucă, șeful Statului Major al Armatei. La Justiție, în cărți poate intra un independent, printre liberalii cotați cu șanșe fiind și deputatul Ioan Cupșa.

Pe lista lui Ludovic Orban, în dreptul Ministerului de Finanțe sunt trecute numele lui Florin Cîțu, Lucian Heiuș și Bogdan Iulian Huțucă, cele mai mari șanse avându-le ultimii doi. La Sănătate, cel mai probabil portofoliul va reveni unui manager din sistem, cotat cu șanse fiind Vasile Rîmbu, de la Suceava. Pentru Educație, care va îngloba Cercetarea și Tineretul și Sportul, după Raluca Turcan, în cărți a intrat Monica Anisie, profesoară și șefa PNL sector 2. Pentru Ministerul de Interne, cel mai vehiculat nume a fost cel al senatorului Marcel Vela. La Ministerul Transporturilor, care ar urma să se comaseze cu Comunicațiile, în cărți este Lucian Bode, iar la Agricultură, Emil Dumitru, Nicolae Giugea și Adrian Oros.

Pentru Fonduri Europene pe listă sunt Bogdan Glăvan, dar și Violeta Alexandru, șefa PNL București fiind favorită, totodată, și pentru Ministerul Muncii. La Mediu, pe listă este Costel Alexe. Robert Sighiartău a fost primul nume al liberalilor pentru Dezvoltare Regională, însă în cărți a intrat și Laurențiu Leoreanu. La Economie, între numele de pe lista scurtă sunt Virgil Popescu și Ion Ștefan.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here