Ultima Ora

17:27 ANCHETĂ la Spitalul Județean Târgu-Jiu pentru răspândirea COVID-19

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu au anunțat, miercuri, că au deschis o anchetă cu privire la modul de răspândire a virusului COVID-19 în incinta Spitalului Județean de Urgență.

Cercetările pornesc de la declarații apărute în presa locală, unul dintre procurori autosesizându-se și deschizând acest dosar pentru a putea verifica toate informațiile pe această temă. Conform unui comunicat de presă, cercetările sunt in rem și vizează deocamdată doar fapte, nu și persoane.

„La data de 05.05.2020, un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, în temeiul art. 292 CPP, s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prevăzută de art. 352 alin. 1 și 2 CP, urmare a mai multor articole din presa locală, potrivit cărora, în cadrul colectivului de la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu are loc o răspândire necontrolată a virusului SARS-Cov-2, precum şi la pacienții internați în această unitate spitalicească. De asemenea, s-a reținut că, în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, nu există circuite epidemiologice și nu au fost luate măsuri pentru testarea personalului medical și a personalului TESA, care în prezent se află în izolare la domiciliu.

Declarațiile din presa locală ale unei persoane infectate cu virusul SARS- Cov-2, pe perioada internării  acesteia în Spitalul  Județean de Urgență Târgu-Jiu, au relevat faptul că persoana respectivă a fost infectată cu virusul  SARS-Cov-2 ca urmare a neglijenței, manifestată de personalul medical. Cadrele medicale, citate de publicații, au relatat că măsurile dispuse de conducerea spitalului nu corespund protocoalelor și măsurilor epidemiologice necesare în vederea combaterii virusului SARS-Cov-2. Cauza a fost înregistrată la data de 05.05.2020, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu sub nr. 1330/P/2020, cercetările fiind efectuate de către IPJ Gorj – Serviciul Investigații Criminale, sub supravegherea unui procuror din cadrul acestei unități de parchet” a transmis, miercuri, Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu.

Comment here