Ultima Ora

17:26 Stroe(PNL): Termocentrala Mintia reprezenta o povară pentru statul român

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat, marţi, că Termocentrala Mintia reprezenta o povară pentru statul român, a fost o adevărată gaură neagră pentru bugetul public de stat şi că acolo s-au vărsat ajutoare de stat care au fost declarate ilegale, 319 milioane de lei.

”Haideţi să o privim cât se poate de detaşat politic, am văzut că s-a speculat foarte mult, unele partide au împrumutat de la altele mesajele politice, dar trebuie să privim situaţia obiectiv. Mintia reprezenta o povară pentru statul român. Mintia, în decursul anilor, a fost o adevărată gaură neagră pentru bugetul public de stat. Acolo s-au vărsat ajutoare de stat care au fost declarate ilegale, 319 milioane de lei, acolo s-au dus pe apa sâmbetei, în 2007, investiţii de 50 de milioane de euro, pentru practic o termocentrală care nu funcţiona, o termocentrală închisă, aflată în conservare, al cărei viitor nu însemna nimic pentru că, ştiţi bine, prin programul Green Deal, termocentralele pe cărbune trebuie închise”, a explicat purtătorul de cuvânt al PNL.

Ionuţ Stroe a mai afirmat că ce s-a întâmplat la Mintia a fost o privatizare făcută de lichidatorul judiciar, din care s-au obţinut, ca şi venituri, 91 de milioane de euro.

”Cel mai important lucru (…) obligaţia investitorului de a asigura un miliard de euro pentru practic reconstruirea acestei companii şi transformarea ei dintr-o companie energofagă, care consuma foarte mult, care era închisă şi era pusă la casat, într-una care să ofere energie regenerabilă, verde, din surse nepoluante”, a mai spus Stroe.

El a adăugat că la Mintia, în următorii ani, se va vedea un mare plus de producere a energiei.

”Avem nevoie de energie în acest moment şi, cu siguranţă, Mintia în viitorul apropiat va deveni un producător, o sursă suplimentară de producere a energiei pentru noi”, a arătat Ionuţ Stroe.

Comment here