Ultima Ora

17:25 Ludovic Orban, DESEMNAT PREMIER

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, marți, la Palatul Cotroceni, în urma consultării cu partidele parlamentare, că îl desemnează pe președintele PNL, Ludovic Orban, să formeze noul guvern după demiterea prin moțiune de cenzură a Guvernului Viorica Dăncilă.

„Acum puţine zile a trecut moţiunea de cenzură şi a trecut guvernul pesedist şi e foarte bine aşa pentru că PSD, din 2017 încoace, a avut 3 guverne care au dăunat grav României. PSD a inhibat efectiv dezvoltarea României şi ne-a ţinut pe toţi pe loc. Acest lucru a fost constatat, până la urmă, de toate partidele din opoziţie. În acest fel a fost posibilă moţiunea de cenzură care a fost un real succes pentru opoziţie. După consultările cu partidele, am tras concluzia că se conturează un guvern în jurul PNL-ului. Guvernul instalat în zilele următoare va avea un mandat scurt, până la alegerile parlamentare. Personal, cred că alegerile anticipate sunt o soluţie foarte bună, dar nu, acum, cu guvernul Dancilă interimar. Fiecare zi cu acest guvern eşuat e o zi pierdută pentru România. Am decis să desemnez următorul premier în persoana lui Ludovic Orban”, a declarat Iohannis.

Candidatul pentru funcția de prim-ministru va cere, în termen de 10 zile, votul de încredere al Parlamentului asupra programului și a întregii liste a Guvernului. Programul și lista Guvernului se dezbat de Camera Deputaților și de Senat, în ședință comună. Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorității deputaților și senatorilor 233 de voturi). Dacă trece de votul Parlamentului, atunci primul-ministru, miniștrii și ceilalți membri ai Guvernului vor depune, individual, în fața Președintelui României, jurământul de credință. Guvernul în întregul său și fiecare membru în parte își exercită mandatul, începând de la data depunerii jurământului.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comments (1)

Comment here