Ultima Ora

17:23 ŞOCANT! A luat foc pe masa de operaţie

Incident grav la Spitalul Floreasca din Capitală. O pacientă este în stare critică, după ce a luat foc pe masa de operaţie. Ministrul Sănătăţii a trimis Corpul de control. Situaţia a fost semnalată de deputatul USR, Emanuel Ungureanu, pe Facebook.

„Pacientă incendiată pe masa de operaţie la Spitalul Floreasca din Bucureşti! Beuran, fostul consilier prezidenţial al lui Iliescu a dat foc unei paciente în sala de operaţie! Chirurgul Beuran, un pesedist plagiator de renume, capul Umefistanului, a dat foc unei paciente pe care a operat-o în data de 22 decembrie! Iată cum descriu 2 asistente că s-ar fi întâmplat nenorocirea:

Asistenta 1 – „Când m-am întors în Blocul Operator am simţit un miros puternic de fum şi am verificat de unde provine, observând că focul provine din Sala 1. Intrând în sala 1 am văzut multă apă pe podea şi toata lumea prezentă speriată, iar pacienta care se afla pe masa de operaţii fumega. S-au făcut manevrele necesare unui astfel de incident, urmând ca apoi să transport pacienta în Sala 2, conform indicaţiei medicului după care am transportat-o în ATI Poli 2.”

Asistenta 2 – „Mă aflam pe holul blocului operator auzind ţipete şi gălăgie, îndreptându-mă către Sala 1 m-am întâlnit cu îngrijitoarea blocului operator care avea o galeata de apă în mână, i-am luat galeata ducându-mă în sală, ajunsă acolo era mult fum şi foc, domnul doctor speriat s-a aplecat peste pacientă care era în flăcări. Am aruncat apa stingând focul. Am mutat pacientul in sala 2 la solicitarea medicului”, scrie Emanuel Ungureanu.

Potrivit acestuia, din spusele asistentelor rezultă faptul că medicul care opera o bolnavă de cancer ar fi folosit greşit substanţele de dezinfecţie a tegumentelor, a îmbibat cu aceste soluţii câmpul operator de sub pacientă şi la contactul cu electrocauterul, pielea pacientei şi câmpurile sterile au luat foc.

„Pacienta a ars ca o torţă câteva secunde până ce o asistentă a aruncat un lighean de apă peste masa de operaţie. (…) Pacienta incendiată pe masa de operaţie este în stare critică, cu arsuri peste 40% din suprafaţa corpului şi se zbate între viaţă şi moarte!”, a mai scris Emanuel Ungureanu.

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a precizat pentru Digi24 că a trimis control la Spitalul Floreasca.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here