Ultima Ora

17:23 Românii care ajung în Belgia trebuie să intre în carantină

Ministerul Afacerilor Externe precizează că, potrivit noilor modificări introduse de autorităţile belgiene, care au intrat în vigoare la data de 31 decembrie 2020, orice persoană (rezidentă sau nerezidentă) care merge în Belgia după o şedere de cel puţin 48 de ore într-o zonă roşie, inclusiv România, trebuie să intre în carantină la domiciliu sau într-o altă locaţie declarată de către persoana în cauză.

Carantina se poate încheia numai după efectuarea, în cea de-a şaptea zi, a unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2. Măsura va rămâne în vigoare cel puţin până la data de 15 ianuarie 2021.

Totodată, conform informaţiilor comunicate de autorităţile belgiene, persoanele rezidente în Belgia, care se întorc dintr-o zonă roşie unde au stat mai mult de 48 de ore, trebuie să efectueze două teste moleculare tip PCR, respectiv în prima zi şi în a şaptea zi de carantină. Începând cu data de 2 ianuarie 2021, aceste persoane vor recepţiona un mesaj tip SMS după întoarcerea pe teritoriul belgian, care le va permite să se prezinte la un centru de testare.

Comment here